Вченим вдалося навчити дрони "бачити" крізь стіни. Це вміння допоможе їм у проведенні пошукових операцій.

Про це повідомляється на сайті Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі. Три роки тому дослідники використовували наземних роботів для отримання двовимірних зображень об'єктів, які приховувала цегляна стіна. У цьому їм допомогла технологія Wi-Fi.

Тепер же за допомогою безпілотників вони змогли отримати 3D-зображення прихованих об'єктів. Ця технологія буде корисною при проведенні пошуково-рятувальних операцій та археологічних розкопок.

Автономні дрони оснастили передавачами Wi-Fi сигналу. Вони рухалися по синхронним шляхам з протилежних стін цегляного будинку. Один з безпілотників безперервно передавав сигнал, а інший апарат вимірював силу випромінювання. На основі цих даних визначалися розмір і форму об'єктів всередині приміщення.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, китайські інженери сконструювали дрона-рекордсмена. Він зможе піднімати в повітря значні за вагою вантажі.