Президент України Петро Порошенко обговорив з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном ситуацію на Донбасі і анексований Крим.

Про це повідомила прес-служба АП.

"Напередодні зустрічі "Великої двадцятки", яка відбудеться в Німеччині, співрозмовники скоординували позиції про припинення російської агресії на Донбасі і повернення Криму", – повідомили в прес-службі.


Зустріч Порошенка і Тіллерсона


Порошенко запропонував варіанти більш активного залучення США до врегулювання ситуації на сході України. Вони домовилися продовжувати консультації для вироблення спільних кроків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Співрозмовники також обговорили звільнення українських заручників. Вони прийшли до висновку, що з цим питанням не можна затягувати. Тіллерсон, у свою чергу, підтвердив збереження антиросійських санкцій, а також готовність Штатів сприяти у врегулюванні ситуації на Донбасі.

На зустрічі підняли питання щодо оборонної зброї для України, а також про співпрацю в сферах безпеки, інвестицій та торгівлі між країнами.

Президент запросив Тіллерсона з візитом в Україну.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Порошенко зустрівся із президентом США Дональдом Трампом. Він розповів пресі, що Штати підтримують Україну.