Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв визнав, що міжнародний проект газопроводу "Південний потік" фактично мертвий.

Таке зізнання глава російського уряду зробив в інтерв'ю телерадіокомпанії "Радіо і телебачення Словенія", передає РБК-Україна.

"Південний потік" став жертвою бюрократії в Брюсселі - ось, власне, і все. На жаль, це так і сталося. Ми готові були його реалізувати, ми зробили масу приготувань, витратили навіть гроші досить значні на все це, готові були вже розгорнути будівництво по дну моря, але брюссельські чиновники сказали, що не можуть узгодити, по суті, все це затягнули, "заволинили", як у нас прийнято говорити. Болгарія не змогла прийняти рішення, і цей проект помер", - заявив Медведєв.

Читайте також: Японія вимагає скасувати візит Медведєва на Курили

Проте, за його словами, Росія з оптимізмом дивиться на альтернативу "Південному потоку" - "Турецький потік".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Турецький потік" рухається, може, не так швидко, як нам би всім хотілося, але він рухається", - сказав російський прем'єр.

Нагадаємо, РФ планувала прокласти газопровід по дну Чорного моря з Анапського району до болгарського порту Варна.