Національна поліція, Служба безпеки України та прокуратура провели велику операцію щодо "зачистки" криміналітету та їхніх натхненників з "русского міра" в Мелітополі, у результаті чого було затримано 25 осіб.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

"У Мелітополі Запорізької області затримано 25 осіб, підозрюваних в участі у дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії зухвалих кримінальних злочинів, підпалів - з березня 2017 року", – написав Аваков.

Він розповів, що в місті почалися масові підпали, розбої, грабежі та викрадення. З'явилися чутки, що місцева влада втратила контроль над регіоном.

В ході операції силовики затримали 16 червня ватажка організованої злочинності Тучу і чотирьох спільників. За словами глави МВС, вони викрадали людей, вимагали гроші, а також готували "бійців" у спортивних клубах. Злочинців заарештували на два місяці.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фото до посту про великий операції в Мелітополі

Після цього були затримані ще 20 осіб, у яких знайшли зброю, боєприпаси, перуки, маски і підроблені номери машин. 20 червня правоохоронці провели ще 10 обшуків, в результаті чого вилучили зброю та вибухівку.

"Паралельно з кримінальними статтями - відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК "державна зрада" - на думку СБУ "діяльність" групи спрямовувалась кураторами з Росії", – заявив глава МВС.

За його словами, до криміналітету приєднуються представники політикуму області і колишні нардепи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у травні правоохоронці затримали в ході глобальної операції підозрюваних злочинних схемах податківців.