З осені українців чекає чергове "покращення". Субсидії нараховуватимуть за новими схемами, беручи до уваги доходи громадян із квітня 2016 року по березень 2017-го. Наступного опалювального періоду люди побачать нові цифри, і платити доведеться більше.

Оскільки мінімальна зарплатня в Україні виросла вдвічі, для більшості отримувачів субсидій розмір знижки може виявитись значно меншим, ніж минулого року.

Наприклад, у сім'ї із трьох осіб двоє отримують мінімалку, минулої зими вони платили близько 270 гривень, то наступної доведеться заплатити за субсидією 630 гривень.



Крім того, у Кабміні нагадують, що для родин, які самостійно "зігрівають" своє помешкання, опалювальний період скоротили на один місяць.

Скоротили також і нормативи для нарахування соціальної знижки. Тепер замість 5,5 кубометра газу людям нарахують лише 5 кубів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

А для власників квартир навіть із субсидіями опалення влетить у копійку, тому що субсидія покриє лише 2,5 Гкал тепла в порівнянні з минулим періодом – 3,28 Гкал. Тобто за 0,7 Гкал громадяни заплатять із власної кишені, а це, наприклад, для Києва обійдеться в майже півтори тисячі гривень.



Боржників попереджають, що знижку їм не нарахують, доки вони повністю не оплатять попередні платіжки. Також не побачать знижку і ті, чиї доходи зросли, і ті, хто зробив покупку на суму від 50 тисяч гривень.

Мінфін звернувся до уряду з проханням виділити додаткових 15 мільярдів гривень, хоча країні потрібно мінімум 25 додаткових мільярдів, щоб покрити субсидії.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на українців чекає комунальний колапс через помилку в розрахунках Міністерства фінансів.