Миколаїв – прекрасне місто для відпочинку не тільки на пляжі біля моря, але і просто для того, щоб там погуляти і подивитися на цікаві місця. Пам'ятки Миколаєва радують безліч туристів вже не перший рік. Місто дуже відоме завдяки суднобудування, адже вони робили кращі кораблі у всьому СРСР. Але не тільки цим тут може бути цікаво, тут можна зустріти безліч архітектурних пам'ятників, місць з дивовижною природою і багато іншого. Тому, щоб ви точно знали, на що подивитися в Миколаєві, ми зробили для вас список визначних пам'яток міста.

Пам'ятки Миколаєва: 4 топ

Аквапарк "Водолій". Прекрасне місце для любителів водних видів спорту. Особливо в холодну пору року. Тут функціонує 4 різних басейни. І кожен з них призначений для різних видів відпочинку. Один з них спеціально зроблений для проведення змагань, другий для відпочинку, третій для стрибків у воду, а останній для самих маленьких. Це дивовижне місце для відпочинку з сім'єю, адже кожен знайде для себе заняття.

Городище «Дикий Сад». Це залишки давнього кіммерійського міста, які були відкриті майже 100 років тому. Дуже цікаве місце для любителів історії. Особливо тому що ця пам'ятка Миколаєва єдина в своєму роді у всій Україні. Адже подібних поселень на території країни більше немає. Вченими доведено, що це місто молодше єгипетських пірамід всього на 1000 років, так що подивитися на таке точно варто.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Миколаївський яхт-клуб. Це унікальне місце для України. А все, тому що цьому яхт-клубу вже більше 100 років, він вважається найстарішим на території країни. Але функціонує він і в наш час. Зараз там зібрано безліч яхт зі всього чорноморського узбережжя, подивитися на таку красу буде дуже цікаво.

Миколаївський зоопарк. Звичайно, в кожному місті, де є зоопарк, його вважають пам'яткою. Але в Миколаєві особливий випадок. Це один з кращих зоопарків у всій країні, якому вже понад 100 років. Звірів тут величезна кількість і побачити можна майже всіх. А головним вважається довгожителем крокодил Вася, якому вже понад 60 років, а це найстаріше тварина у всіх українських зоопарках. І пітон, довжиною 8 метрів – найбільша змія Європи.