Це дивовижно красиве і затишне містечко, яке розкинулось біля річки Псел. Це місце контрастів, де можна погуляти і по сучасних вулицях, з безліччю ресторанів та інших закладів. Але можна знайти і старенькі затишні вулички, де буде дуже комфортно просто прогулятися. Крім цього, тут можна зустріти пам'ятки Сум, які зачаровують з першого погляду.

Пам'ятки Сум: 4 топ

Альтанка. Це знамените місце для всіх сумчан, адже саме це символ міста. За легендою, вона стоїть на місці, де раніше була свердловина для видобутку нафти. Але, так як Україна не дуже багата на неї, в кінцевому підсумку тут з'явилося прекрасне місце для відпочинку. Тут, вже багато років люблять відпочивати мешканці міста, а місцеві творчі колективи влаштовують тут безліч різних концертів. І якщо вам пощастить, ви потрапите на один з них.

Спасо-Преображенський собор. Суми дуже багаті на різні архітектурні пам'ятки. І однією з них є саме цей собор. Він стоїть майже на центральній вулиці Сум, тому ви точно зможете знайти його. Побудували Спасо-Преображенський собор в кінці 18 століття, і з того часу це одна з головних визначних пам'яток Сум. Вас вразить дивовижна архітектура, выпаленная в стилі ренесансу, бароко і класицизму.

Свято-Воскресенський кафедральний собор. А це місце примітно не тільки своєю мальовничою архітектурою, але і тим, що цей собор найстаріша кам'яна споруда в місті. Йому вже майже 300 років. За свою історію він багато чого пережив, наприклад, за часів СРСР, тут відділ декоративно-прикладного мистецтва художнього музею. Але зараз собор діє, і туди можуть потрапити всі охочі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Костел Благовіщення Пресвятої Діви Марії. Як ви вже могли помітити, Суми дуже багаті на різні церкви і собори. Але тут представлені і костели. Він зроблений за зразком романських церков-базилік і готичних соборів. Звичайно, він не такий величезний і барвистий як київський чи львівський костел, але все одно подивитися на нього буде дуже цікаво.