Рівне вже досить популярне туристичний місто України. Щорічно сюди приїжджає безліч людей зі всіх куточків країни, щоб подивитися на визначні пам'ятки Рівного. А їх перелік досить великий, деякі з них не мають аналогів в Україні, а деякі навіть у всій Європі. Хіба тут може бути не цікаво? І щоб ви знали, куди саме тут варто сходити, ми вирішили написати на які пам'ятки Рівного варто подивитися в першу чергу.

Пам'ятки Рівне: 4 топ

Зоопарк. Це перше що приходить на думку, коли думаєш, куди піти в Рівному. Зоопарк тут дуже навіть гарний і багатий представниками флори і фауни. Тут можна зустріти близько 150 видів тварин, багато з яких дуже рідкісні для зоопарків. Крім цього, є досить багато видів рослин, які занесені в Червону книгу. Так що, якщо ви відпочиваєте з сім'єю, і вам потрібно зайняти день, то зоопарк в Рівному – прекрасний варіант. До речі, тут ще є декілька штучних водоспадів, які чудово виглядають.

Музей Першокниги. А от якщо вам цікаві музеї, то йдіть саме сюди. Всі експонати в цьому місці пов'язані зі створенням Пересопницького Євангелія. Тому в музеї можна знайти коштовну копію цієї книги, яка важить близько 9 кілограм. До речі, зовсім поруч знаходиться музей під відкритим небом "Княжий град". І в ньому подивитися на старовинні споруди, які стоять ще з 12 століття.

Воскресенський собор. Пам'ятки Рівно також можуть порадувати вас дивовижною архітектурою. І якщо вам таке цікаво, то Воскресенський собор саме для вас. Він був споруджений ще в 19 столітті. Під час СРСР тут був музей, присвячений атеїзму. Але, з часом, тут утворився прекрасний собор.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Музей бурштину. Одне з найпопулярніших туристичних місць в Рівному. Він був створений на базі бурштинового заводу, завдяки цьому тут величезна кількість самих різних експонатів. Можна знайти навіть каміння, якому вже більше 40 мільйонів років. А крім цього, тут працює магазин, де можна буде купити собі дорогоцінну прикрасу.