В Україні офіційно втратив юридичну силу "закон Савченко", який встановлював правила відбування покарання для ув'язнених.

Новий законопроект, який вносив ряд важливих змін, опублікували 20 червня в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України". Він вступає в силу на наступний день після публікації в парламентському виданні.

Поправки скасовують можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення, які передбачалися по "закону Савченко". До цього їм один день утримання в СІЗО зараховувався як два дні в термін основного покарання.

Нова редакція закону передбачає, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко підписав законопроект, норми якого скасовують дію "закону Савченко".

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще