З водіями, які перевищують швидкість, боротимуться новими методами. В Україні запрацює європейська система Traffic calming measures для примусового уповільнення руху на дорогах.

Про нову систему заговорив очільник "Укравтодору" Славомір Новак, повідомляє Держагентство автомобільних доріг.

За словами Новака, систему Traffic calming measures використовують у країнах ЄС, і вона дає гарні результати, оскільки водіям не вдасться перетнути обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 кілометрів на годину.

У країні є аналоги, такі як "лежачі поліцейські", проте вони не гарантують повної безпеки пасажирам та можуть негативно впливати на стан транспортного засобу. А от Traffic calming measures не створює такого негативного впливу.

"Укравтодор" презентував нову програму, яка має назву 4Е (Engineering/Стандарти, Enforcement/Нагляд, Emergency/Порятунок, Education/Освіта). У відомстві упевнені, що система у найближчі три роки повинна підвищити рівень безпеки на автошляхах та зменшити кількість ДТП, які частіше стаються через перевищення швидкості.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Крім того, в Україні планують облаштувати близько тисячі наземних пішохідних переходів із так званими острівками безпеки. Ще на українських дорогах планують створити безпечні перехрестя, встановлять додаткові дорожні знаки та розмітку, а також у пріоритеті відомства назвали будівництво об’їзних шляхів навколо населених пунктів.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у населених пунктах планують обмежити швидкість руху транспорту з 60 км/год до 50 км/год.