Акваторію Керченської протоки перекриють для суден згідно з наказом Міністерства транспорту Росії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України. Відповідне обмеження триватиме 23 доби. Морський транспорт не зможе перетнути протоку у період з серпня по вересень 2017 року.

“Російська сторона аргументує заборону на прохід суден у зазначений період постановкою арки мосту транспортного переходу через Керченську протоку”, – розповіли у Мінінфраструктури.

Рішення російських окупантів заблокує українські морські порти в Маріуполі та Бердянську. В результаті знизиться їх вантажообіг, загальмується розвиток та впаде рентабельність підприємств металургійної промисловості регіону. Крім того, портові оператори втратять значну частину прибутків.

В Міністерстві констатують, що перекриття Керченської протоки завдасть шкоди не лише безпеці судноплавства в регіоні, а національній безпеці України. Українські дипломати готують позови та ноти протесту щодо рішення Росії.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Керченський міст стане пасткою для України, оскільки після завершення його будівництва до українських портів не зможуть заходити габаритні судна.