Хмельницький – дивовижне місто. Незважаючи на те, що багато людей були тут тільки щоб купити нову куртку, або взуття. Його не можна порівняти з іншим містом нашої країни. Адже це унікально спокійне і тихе місце, де вечірні прогулянки подарують вам дивовижну насолоду. А пам'ятки Хмельницького лише скрасять ваш відпочинок.

Пам'ятки Хмельницького: 4 топ

Перше місце, куди варто відправитися в місті – це пам'ятник Богдану Хмельницькому. З 1954 року, він носить ім'я "батька Богдана". До речі, є одне невелике "але". Самі жителі міста, все ще дуже часто і з гордістю називають своє місто старим ім'ям Проскурів, якому вже понад 500 років. Але, це не завадить вам подивитися на дивовижний пам'ятник, який вважається символом міста.

Площа Незалежності. А це центральна вулиця міста, де є безліч різних пам'яток. Але і сама вулиця є однією з них. Крім того, що вона центральна, у неї ще дуже цікава історія. Раніше вона називалася площею Леніна, і там був відповідний пам'ятник, але ще в 1991 році її перейменували, і все знесли. Тепер перед головними будівлями в місті стоїть пам'ятник з назвою "Віра, Надія і Любов".

Парк ім. Івана Франко. Прекрасне місце для вечірніх прогулянок. Парк назвати особливим досить складно, але, незважаючи на це, він, як і місто, має свій шарм. Тут дуже спокійно і затишно, прекрасна природа. Вже давно цей парк улюблене місце у всіх городян, а особливо у закоханих пар. До речі туристи теж дуже люблять це місце. Адже відпочити від самого міста теж треба.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Краєзнавчий музей Хмельницького. Прекрасне місце щоб краще познайомитися з містом. Тут є величезна кількість різних експонатів, пов'язаних з історією міста. Працює він тільки в будні дні, так що якщо ви зібралися їхати в місто на вихідні, то краще знайти інше місце для відвідування.

Пам'ятки Хмельницького можна знайти на будь-який смак: і прекрасні парки та історичні місця, і архітектурні споруди. Так що, незважаючи ні на що, це дуже навіть туристичне місто.