Мешканка Оболонського району Києва, незважаючи на заборону, вирішила поплавати в одному із місцевих озер. Під час купання дівчина підхопила інфекцію лептоспіроз, повідомляють у Громадській приймальні нардепа Андрія Білецького.

Головний санлікар міста Олег Рубан підтвердив діагноз. За його словами, зараженні відбулося приблизно днів 10 назад на пляжі "Вербний", коли купатися у всіх водоймах міста санітари заборонили.

"Дівчина, проігнорувавши заборону, не тільки засмагала на "Вербному", але й купалася. Коли прийшла додому, відчула себе погано. У неї підвищилася температура і почалися ниркові коліки. Викликала швидку, її госпіталізували і взяли аналізи. Виявилося - лептоспіроз", - прокоментував Олег Рубан.

Читайте також: Працівники Іллічівського порту просять Саакашвілі "не вважати їх бидлом"

Санітари вже повідомляли, що на деяких пляжах Києва заборонено купатися. На деяких місцях відпочинку можна заразитися навіть через пісок. З цього приводу на пляжах Києва поставлять спеціальні світлофори, які дозволятимуть або заборонятимуть відпочинок.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Лептоспіроз — гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, супроводжується хвильоподібною лихоманкою.