У Києві офіційно презентували перший спорткар українського виробництва, який отримав назву Himera-Q. Концепт планують показати європейській публіці на виставці в Монако.

Про це повідомляє "Автоцентр". На столичній виставці презентували повнорозмірний макет автомобіля. Творці впевнені, що він зможе скласти конкуренцію світовим виробникам суперкарів.

Два прототипу Himera-Q проходять випробування на треках в Іспанії. Над їх удосконаленням працюють вітчизняні та зарубіжні фахівці. Одна версія оснащена бензиновим двигуном, а інша - електромотором. Розробники роблять ставку на екологічну версію авто. Новітні батареї дозволять спорткару подолати 500 кілометрів на одному заряді. До "сотні" він зможе розганятися за 3 секунди, а максимальна швидкість складе 350 км / ч.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За попередньою інформацією стати власником авто можна за 700 тисяч євро. На новинку вже надійшло 10 замовлень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, українські умільці втілюють в життя проект по створенню першого українського суперкара.