Люди завжди мріяли роздобути секрет безсмертя або, у найгіршому разі, довголіття. У гонитві за цією, здавалося б, недосяжною мрією багато хто був готовий на все: віддати величезні гроші або навіть продати душу дияволу. Але мало хто з них міг хоча б подумати, що секрет може приховуватися в гантелях.

Як виявилося, вчені медичного університету штату Пенсільванія провели безліч досліджень, які показали, що силові тренування зменшують ризик передчасної смерті. Під опитування фахівців потрапили люди віком від 65 років й старше. Випробовуваних запитали про вправи, які вони виконують, після чого, спостерігали за ними протягом 15 років.

За цей короткий проміжок часу приблизно 1/3 з них відійшли у "кращий світ".

Менше 10% відсотків учасників експерименту займалися силовими вправами. Смертність серед них виявилася на 46% меншою за інших. Багато хто скаже, що людям такого віку, які і так тягають залізо, здоров'я не займати. Але, навіть звертаючи увагу на різні хронічні захворювання, тренування все одно знижують показники ризику смерті на 19%.

За словами автора дослідження Дженіфер Крацневські, силова підготовка допоможе залишатися активним не лише в молодості, але і в будь-якому віці, адже вона знижує ризик падінь та переломів, з якими так часто стикаються літні люди. Крім того, це допоможе підтримувати здорову вагу, спалюючи велику кількість калорій протягом дня. Якщо немає можливості займатися в залі чи фітнес клубі Ви можете отримати безкоштовно місяць тренувань у проекті Фітнестрансформація.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Медики стверджують, що силові вправи безпечні у будь-якому віці. Але якщо Вам далеко за 65, то краще проконсультуватися у лікаря. Якщо він підтримає, то не давайте віку стримувати Вас. При належному підході навіть прості тренування дозволять продовжити життя та допоможуть залишатися молодим набагато довше.

Багато, хто починає займатися спортом, стоїть перед вибором: куди піти, який напрям спорту обрати. Якщо не знаєте з якого клубу почати та як вибрати потрібну для Вас напрям спорту, можна скористатися послугами GoFIT, які продають єдиний фітнес абонент у тисячі фітнес клубів, басейнів, тренажерних залів, танцювальних студій. З цим абонементом ви можете цілий місяць безлімітно відвідувати понад 350 напрямів спорту.