Відновити згорілу будівлю на Хрещатику повинен буде власник. Сам будинок внесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та всі роботи в ньому жорстко регламентуються законом.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає прес-служба міської адміністрації. Він розповів, що попереднє розслідування встановило причину загоряння - недбалість будівельників, які працювали на даху будівлі. Як завжди, після цього міська влада заявила про початок перевірок всіх подібних об'єктів Києва.

Потерпілий будинок носить назву "Готель Кані" і є пам'ятником архітектури. Пліс розповів, що з нинішнім власником в 2007 році підписали спеціальний охоронний договір на нежитловий будинок-пам'ятник.

У КМДА поспішили зазначити, що будівлю за адресою Хрещатик, 40/1 оглянув фахівець і він виявив ряд порушень, а власнику видали припис. В травні 2017 року йому направили акт про вчинення правопорушення, а за кілька днів його оштрафували. Але власник так і не погасив штрафні санкції.

Після з'ясування остаточної причини пожежі власник будівлі отримає припис з вимогами відновити пам'ятник.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Києві спалахнула будівля на Хрещатику. Вогонь поширився з даху по всьому будинку. Пожежу вдалося відзняти в висоти пташиного польоту.