Лідер литовських консерваторів і європарламентар Габріелюс Ландсбергіс, який зараз перебуває на Україні, пропонує Україні, Молдові та Грузії створити спільний військовий батальйон.

Про це повідомляє delfi.lt.

"Ми самі перед вступом до НАТО активізували регіональне співробітництво, створили батальйони: Литви та Польщі, Литви, Латвії та Естонії. І я вважаю, що подібним чином могли б співпрацювати і Україна, Молдова і Грузія, доводячи тим самим, що держави здатні дивитися ширше , не тільки в плані своїх національних інтересів, що вони здатні домовитися між собою", - сказав Ландсбергіс.

Читайте також: Литва звинуватила Росію в порушенні кордонів Грузії

За його словами, він говорив про цю ідею з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Він вважає, що Литва могла б стати прикладом і поділитися своїм досвідом.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ландсбергіс в п'ятницю, 24 липня, зустрінеться з президентом України Петром Порошенком. Нагадаємо, що Україна, Молдова і Грузія беруть участь в програмі Євросоюзу "Східне партнерство".