Результати загальнонаціонального соціологічного дослідження, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, свідчать про те, що не всі українці хочуть приєднання України до Євросоюзу.

Результати опитування представили під час круглого столу на тему: "Безвіз Yes: що далі?". Згідно з ними, лише трохи більше половини опитаних українців - 56,8% вважають, що Україна у перспективі має приєднатися до ЄС.

Чверть респондентів - 25,5% відповіли, що Україна не повинна приєднуватися ані до Євросоюзу, ані до Євразійського союзу.

Були й такі, які вважають, що Україна, скоріше за все, в перспективі повинна приєднатися до Євразійського економічного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном. Їх 7,8% серед опитуваних.

Майже кожен десятий не зміг відповісти на це запитання (9,9% опитаних).

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Опитування проводили з 9 по 13 червня 2017 року. В ході дослідження опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих Криму та територій у Луганській і Донецькій областях. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", соціологи з'ясували, яка мова основна для українців.