Уже є усі матеріали для звинувачення керівництв РФ, "ДНР" та "ЛНР" щодо збитого Боїнга. Але створення трибуналу може розпочатися лише після того, як їх підпише президент, розповів заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

"По-моєму, документи зависли десь у Кабінеті міністрів. Ми всю інформацію надали. Важко пред'явити якісь претензії до Кабміну, бо для того, щоб пішов процес, необхідня заява від голови держави, адже постанови парламенту недостатньо", - зазначив Касько.

Для початку розгляду матеріалів у прокуратурі Гаазького трибуналу необхідно звернення президента України. Генпрокуратура України раніше підготувала матеріали для звернення до Гаазького трибуналу і передала їх Кабінету міністрів.

Читайте також: "Південний потік помер" - Медведєв

Нагадаємо, що сьогодні глави міністерств зовнішніх справ із п'яти країн закликали створити трибунал щодо катастрофи Боїнга-777. Раніше президент Росії Путін виступив проти його створення.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще