За останні десять років Пентагон витратив даремно 28 мільйонів доларів на покупку уніформи для афганської армії з "лісовим" камуфляжем.

Як повідомляє USA Today, це з'ясувала американська прокуратура після перевірки. Міністр оборони Афганістану вибрав дорогий "лісовий" колір, права на який належали приватній фірмі, замість безкоштовного камуфляжного малюнка, який належить уряду США. Пі цьому ліси - це тільки 2,1% загальної площі Афганістану.

Таким чином, чиновник США купили 1 364 602 комплектів форменого одягу і 88 010 додаткових пар штанів.

"Мені цікаво, що якби міністр оборони любив фіолетовий або рожевий колір?", - заявив генеральний інспектор Джон Сопко. Він обурюється, що США витратили мільйони платників податків, тому що міністр вирішив, що це форма красивіше.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у відповідь на теракт в Кабулі 31 травня, в результаті якого загинули 90 людей, влада Афганістану прийняла рішення стратити одинадцять ув'язнених з радикального руху "Талібан" і терористичної угруповання "Мережа Хаккані".

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще