Через члена сенату Франції може розгорітися міжнародний скандал. Ів Поццо ді Борго в Криму похвалився обновкою – футболкою з написом "Обама, ти чмо".

Французький сенатор був з "офіційним візитом" на окупованому півострові разом зі своїми колегами. Там він придбав і сфотографувався з футболкою, на якій був намальований президент РФ Володимир Путін, який шепоче на вухо президентові США Бараку Обамі "Обама, ти - чмо". Цю новину активно тиражує російський телеканал Lifenews.

Фотографія незабаром розлетілася і французькими ЗМІ. Так, шановане Le Parisien вже розмістило скандальне фото. Або "Європейська правда" написала під фото: "Віце-президент франко-російської групи дружби в Сенаті гордо позував з футболкою. Російські ЗМІ насолоджуються".

До речі, раніше повідомлялося, що Борго таки вдалося відрадити від поїздки на окупований Крим, при чому підключився сам глава Сенату Франції. Але виявилось, що Борго не послухався його і поїхав на півострів. До речі, майже всі депутати, які відвідали Крим, це члени з партії екс-президента Франції Николя Саркозі.

Тоді лідер делегації Т'еррі Маріані сказав, що Крим "приєднали до Росії і це остаточна подія". Він також додав, що це було "підкріплене референдумом і відповідає історичній реальності".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Скандальні французькі чиновники прибули до Криму

У свою чергу МЗС Франції розцінили поїздку депутатів до анексованого Росією Криму як порушення міжнародного права. А в МЗС України заявили, що тепер забороняють в'їзд на територію країни тим, хто був у Криму.