У Брюсселі два дні поспіль триватиме саміт лідерів країн ЄС. Протягом 22-23 червня політики намагатимуться знайти вирішення основних проблем Європи.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Під час зустрічі ключовими темами для обговорення стануть безпека та оборона, міграційна криза та Brexit. Розглянуть на саміті і питання російської агресії у східних регіонах України, анексію Криму.

Представники Єврокомісії запевняють, що внутрішні та зовнішні загрози стали ще більш явними після того, як Дональд Трамп отримав посаду президента США, а президента РФ Володимира Путіна і взагалі вважають непередбачуваним.

Планується також створити найближчим часом спеціальний європейський оборонний фонд - European Defence Fund, який буде займатися витратами та боєздатністю країн.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На майбутні три роки у ЄС запланували 90 мільйонів євро на ці потреби, тоді як щорічні витрати фонду можуть збільшитися до 500 мільйонів євро: саме таку суму виділять на військово-технічні дослідження.

Чиновники торкнуться й питання санкцій та Мінських домовленостей – цю тему взяла на себе німецький канцлер Ангела Меркель, яка схиляється до того, що економічні обмеження проти агресора слід продовжити.

На саміті обговорять також проект, який зачіпає інтереси Росії – " Північний потік-2". До нього Єврокомісія ставиться вкрай негативно, тому що існує припущення щодо порушення правових рамок ЄС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Трампа відхрестилися від зустрічі із Путіним.