Президента США Дональда Трампа знову викрили у симпатіях до Росії. Адміністрація республіканця лобіює пом'якшення нових санкцій проти РФ і Ірану.

Для цього Білий дім використовує свій вплив на Республіканську партію в Конгресі, пише The New York Times.

У свою чергу, республіканці опинилися у делікатній ситуації. З одного боку, вони традиційно налаштовані проти Росії, з іншого - не хочуть суперечити політиці Трампа, який схильний до пошуків компромісу у відносинах із колегою Володимиром Путіним.

Зокрема, адміністрація президента хоче прибрати з нового закону норму, згідно з якою зняти або послабити санкції може лише Конгрес. Трамп хоче мати можливість впливати на ситуацію.

Нагадаємо, 14 червня Сенат США проголосував за посилення антиросійських санкцій. Тепер американським компаніям і фізичним особам буде заборонено укладати угоди з російськими банками про надання фінансування більше, ніж на 14 днів.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Санкції ще не привели в дію - Палата Представників тимчасово відклала голосування по проекту і відправила його на доопрацювання до комітету Конгресу із закордонних справ.

20 червня Міністерство фінансів США внесло до списку санкцій додаткових 38 фізичних та юридичних осіб, які причетні до збройної агресії Росії проти України.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Путіна "грізно" тявкнули у відповідь на санкції США.