На Одещині школярів ще досі навчають за підручниками із відверто радянським змістом – дітей змушують вірити поняттям комунізму, у той час коли вся країна бореться із його символами.

Про це на сторінці у Facebook повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Призначені ці книги для учнів 5-х класів села Утконосівка Одеської області.

"Окупація починається з голови. Причому, з дитячої. І вороги це добре розуміють", - зазначив він.

Журналіст підкреслив, що у цьому селі 90% населення вільно говорять румунською, тому школа пропонує учням ще одну мову на вибір, але рішення приймають дорослі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У підручниках можна знайти багато неприпустимих речей, наприклад – відомості про Леніна, російську мову як "міжнародну", застарілі поняття п'ятирічки, комсомолу, колгоспу та багато іншого.

"Можливо, директор Утконосівської школи не знає, що у нашої країни зовсім інші символи незалежності. А тієї країни, периметр якої позначали червоними прапорцями, давно вже немає", - скаржиться Цаплієнко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни "зліпили" черговий фейк про найпопулярніший продукт в України.