Депутати підтримали закон, який посилює покарання за порушення правил паркування.

Верховна Рада затвердила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю" №5629. Ініціативу підтримали 244 народних обранця.

Закон посилює покарання за парковку на місцях, призначених для безкоштовного паркування транспортних засобів, якими керують водії із інвалідністю або водіями, які перевозять людей з інвалідністю. Порушнику загрожує штраф в сумі від 1020 до 1700 гривень.

Карати будуть суб'єкти господарювання за не облаштованість місць для людей з інвалідністю на парковці або на тротуарах. Штраф у цьому випадку складе від 2040 до 2550 гривень.

Закон дає право евакуювати автомобілі, припарковані на місцях для людей з інвалідністю. Право оштрафувати водіїв мають виключно поліцейські. Закон вступає в силу на наступний день після публікації в офіційному парламентському виданні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, на київських вулицях з'явилися чесні парковки, оснащені. Поки такі місця є лише в центрі міста.