Якщо вам здається, що планета перенаселена - рекомендуємо слідувати за Ілоном Маском на Марс. Адже, за прогнозами ООН, до 2050 року населення Землі досягне рекордного показника - 9,8 мільярда.

У той час як криза у розвинених країнах призводить до зниження рівня народжуваності, у 47-ми найменш розвинених цей показник стрімко злетів.

Згідно з даними ООН, у період з 2010 по 2015 рік у бідних країнах на одну жінку припадало в середньому по 4,3 народжень.

Найбільше зростання чисельності населення вчені зафіксували в Індії, Нігерії, Конго, Пакистані, Ефіопії, Танзанії, США, Уганді та Індонезії.

Населення Індії на сьогоднішній день становить 1,3 мільярда людей. Однак аналітики прогнозують, що протягом наступних 7 років країна обжене Китай із показником вище 1,4 мільярда чоловік.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, до 2050 року африканські країни подвоять чисельність населення. Зокрема, за словами експертів, найстрімкіше зростання зафіксують у Нігерії.

Водночас, у розвинених країнах спостерігатиметься старіння нації, а показники народжуваності падатимуть. Скорочення компенсує приплив біженців з Африки та Азії.

Збільшення чисельності населення Землі може спричинити проблеми із забезпеченням молоді достатньою кількістю їжі, медичним обслуговуванням, освітою і робочими місцями, з якими у бідних країнах і зараз сутужно.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Путін плювати хотів на резолюції ООН.