На початок червня 2017 зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони бойових дій.

Такі дані військової прокуратури оприлюднив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він додав, що станом на середину червня 2017 - 280,5 тисяч осіб мають статус учасників бойових дій. "Це тільки ті, хто оформив документи офіційно, тобто, далеко не всі. Але навіть так, це вже майже 0,7% населення країни, включаючи немовлят і людей похилого віку", - додав Аваков.

Він наголосив, що за загальновизнаним міжнародним стандартом по військових конфліктів - 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства.

При цьому, за інформацією Міжнародного правозахисного центру "Ла Страда Україна", вже в 2015 році кількість звернень членів сімей учасників АТО зі скаргами на побутове насильство збільшилася у вісім разів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", учасник бойових дій Віктор Сокуренко склав 7 правил як знову адаптуватися до мирного життя.