На сході Польщі під час археологи під час розкопок знайшли масове поховання скелетів, які "кричать". Вчені припускають, що скелети належать російським солдатам, яких вбили в 1863 році під час Польського повстання.

Про знахідку повідомило видання Daily Mail та опублікувало відповідні фото. На хнімках видно широко розкриті щелепи скелетів, які лежать поруч один з одним.

На думку вчених, останки належать 80 солдатам, які загинули під час битви біля Жижина в 1863 році. Тоді близько 200 солдатів царської армії вбили, 282 взяли в полон. Кілька десятків змогли втекти, проте незабаром їх наздогнали польські повстанці.

В цій місцевості ходили легенди про російських солдатів, які передавалися з покоління в покоління. Жителі розповідали, що нібито військовослужбовців поховали живими в покарання. І після цього в найближчих селах стали відбуватися містичні речі: місцеві бачили темні фігури, чули плач і стогін.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Луцьку неподалік від Монастиря бригідок знайшли масове поховання жертв НКВС.