У Росії, прикриваючись законами про протидію тероризму переслідують, місіонерів.

Про це пише впливове видання Forbes у своїй статті "Безневинні жертви російської "війни з тероризмом".

Зокрема, описана історія американських місіонерів Дональда і Рут Освардів, які проживають в російському місті Орел. Осварда звинуватили у проведенні "незаконної місіонерської діяльності, яка заборонена законодавством Російської Федерації.

У липні 2016 року президент Путін підписав пакет законодавчих актів, заявленою метою яких було усунення загрози, яка походить від "ІД". Пакет включав поправки до федерального закону про свободу віросповідання та релігійні об'єднання. Менш ніж через місяць після вступу в силу нових законів, чиновники закрили невелике церковне зібрання в будинку Освардів.

Цей випадок викликав стурбованість на міжнародному рівні, і коли член Парламентської асамблеї Ради Європи підняв це питання в Комітеті міністрів, російська делегація наполягала на тому, що Освард "користується свободою релігії та переконань" в Росії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Дональд Освард був першим місіонером США, якого затримали, згідно з "антитерористичним" законодавством, але, на жаль, його випадок є одним з багатьох, які відбулися по всій Росії за останній рік. Повідомлялося про кришнаїтів, адвентистів, буддистів, православних послідовників і інших, яким пред'явили звинувачення, і в багатьох випадках рішення виносили на основі нового закону.

Як повідомляв "Знай.ua", США заявили, що продовжать підтримувати Україну в протистоянні з Росією.