Поліція затримала головного редактора великого українського видання "Страна.uа" Ігоря Гужву.

Відповідною інформацією поділився Генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Добрехався, нарешті, до правди. За матеріалами ДФС і прокуратури м. Києва поліцією затримано І. Гужву, який вимагав і отримав 10 тис. дол. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика", – написав Луценко.

Він зазначив, що у слідства є аудіо- та відеодокази. В коментарях Луценко відповів на питання користувача, який запитав: "Невже Гужва втратив інстинкт самозбереження, щоб самому вимагати?" – "Вимагання не хабар". Це, за його словами, різні статті Кримінального кодексу.



Тим часом, сам головний редактор видання прокоментував "Українським новинам", що кримінальну справу було сфальсифіковано після критичної публікації про народного депутата від фракції "Радикальна партія" Дмитра Лінька.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Він розповів, що кілька місяців тому приходили люди нардепа та запропонували 20 тис. доларів за створення матеріалу. За словами Гужви, журналісти відмовилися це робити.


Як повідомляв портал "Знай.uа", у 2015 році, коли Гужва володів медіа-холдингом "Вести", газету звинуватили у поширенні російської пропаганди. За рік до цього, в його офісі знайшли 1,5 мільйона гривень.