Служба безпеки України затримала двох сепаратистів. Вони є членами організації "Галицький яструб".

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

"Буквально щойно, і навіть зараз ще тривають слідчі дії, у Львові виявлено двох громадян України, які є членами так званої організації "Галицький Яструб", - заявила речниця спецслужби

В ході обшуків, за її словами, у затриманих правоохоронці вилучили комп'ютери, ноутбуки, мобільні телефони, флеш-накопичувачі. Також у них були банківські картки, на які надходили гроші з Росії.

Окрім того у помешканні одного із затриманих вилучено статус політичної партії "Русь Соборная".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: СБУ затримала диверсантів на прізвисько "Воробєй" (відео)

Саме організація "Галицький яструб", за словами прес-секретаря, намагалася організувати мітинги у Львові за відділення області від України та приєднання її до Європейського союзу.

Гітлянська зазначила, що всі матеріали справи, наразі, передаються на експертизу.

Нагадаємо, співробітники СБУ у Львівській області разом зі співробітниками міліції в ході спецоперації затримали громадянина з бойовим револьвером і осколковими гранатами "ВОГ-17М".