У Запоріжжі на військовому полігоні "Близнюки" успішно випробували українську роботизовану платформу армійського призначення "ЛАСКА".

Про це повідомляє InfoResist.

"Розробка заснована на більш ніж 20 річному досвіді створення і впровадження складних систем автоматизації технологічних процесів в різних галузях промисловості, розробки та модернізації унікальних п'яти координатних верстатів ЧПУ, робототехнічних комплексів", – написано в повідомленні.



Її створили для оперативно-тактичних бойових дій, охорони і захисту периметра, а також для виявлення і запобігання несанкціонованих проникнень.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Бойовий робот реалізували у вигляді автоматизованої турелі з установкою ПКМ 7,62 мм. Її створили в двох варіантах: стаціонарному — FP01, і для застосування на бойовому транспорті – MP01.



Завдяки базі програмно-технічних засобів єдиної комп'ютерної платформи БРП можна синхронно керувати рухом і вогнем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", новітній Ан-132D продемонстрували в Парижі на міжнародному авіашоу.