Колишні співробітники підрозділу МВС "Беркут", які були причетні до силового розгону на Майдані, тривалий час переховувалися у Білорусі.

Про це повідомляє InformNapalm.

Місцева влада забезпечила їх не тільки притулком, але й роботою, незважаючи на злочини під час Революції Гідності в Україні. Припускають, що влаштували їх на подібні посади через "корисний" досвід придушення мирних протестів, які часто трапляються у Білорусі.

Одним із них виявився мешканець Первомайська Миколаївської області Микола Стогорняк – він навіть не приховував своєї втечі, постійно публікуючи у соцмережі знімки, які підтверджують це. Фото зроблене біля оглядового майданчика Національної бібліотеки Білорусі.

Стогорняк встиг зробити і колективні знімки з іншими "беркутівцями", взяти участь у силовому розгоні білоруських активістів на "Марші дармоїдів", та навіть дати неправдиві свідчення у суді з цього приводу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Подібна ситуація із Сергієм Гавриляком із Миколаївщини, який до переїзду на батьківщину Лукашенка просив політичного притулку в анексованому Росією Криму.

Втік за межі країни і його товариш по службі Сергій Панасенко, який отримав нещодавно посаду помічника вихователя у Мінську.

Як повідомляв портал "Знай.ua", екс-"беркутівця" помітили на одному із московських мітингів.