Одна із найбільш прибуткових компаній в Україні стала майданчиком для корпоративної війни між колишніми власниками – Нестор Шуфрич та Микола Рудьковський досі не можуть поділити прибутки "Нафтогазвидобування", хоча раніше розподілення було досить чітким: 50/50

Про це повідомляє "Голос".

Апетити Шуфрича виявилися більшими – він вимагає у партнера 100 мільйонів доларів. Вперше про це відверто заговорив колишній топ-менеджер компанії Олег Семінський, якого звільнили три роки тому.

За його словами, остаточний варіант розподілу частки від продажу виглядав інакше: Рудковський отримував всього 30%, Шуфрич – 60%, а сам Семінський розраховував тільки на 10%. Втім, юридично це ніяк не закріпили. Згодом він заявив, що після збільшення частки Шуфрича, в неї додалася ще й частка Віктора Медведчука.

Фактичних підтверджень тому не знайшлося, адже в прес-службі політика спростували ці дані, а згодом і сам колишній топ-менеджер сказав, що його просто "неправильно зрозуміли".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Припускають, що у такий спосіб він намагався зірвати куш на грошах Рудьковського. Залучення політиків до цієї справи пов'язані із скандалами в самому "Нафтогазвидобуванні". Два роки тому Генпрокуратура заблокувала майно і рахунки компанії, тому ці кошти діляться зараз у тих пропорціях, які відповідають частці акціонерів у статутному фонді.

Саме звідси і різниця в 100 мільйонів доларів –прогалини між 50/50 і 60/30/10 оцінюються саме в таку суму. Якщо ці дані підтвердяться, то Шуфрич зможе відібрати 60% прибутку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", скандальний олігарх Курченко виводить бізнес з України.