Не встигла вщухнути надмірна цікавість до Pokemon Go, як дітей всього світу захопила нова гра – фіджет-спіннери. Як виявилося, проста зовні річ приховує масу небезпечних властивостей, які можуть мати фатальні наслідки.

Суть криється у речовинах, які містяться у пластмасовому корпусі "вертушки" – ртуть та мідь. Якісні зразки спіннерів практично неможливо відрізнити від китайської підробки, постачання якої ніяк не регулюється законом.

Тільки за останні сім днів європейська митниця вилучила 200 тисяч таких іграшок, адже вони не відповідали жодним санітарним нормам.

Один такий пристрій містить 19 000 ч/млн свинцю, хоча допустима норма – не більше 90 ч/млн. Знайшли в них також 562 ч/млн ртуті. Такі дози просто смертельні навіть для дорослого, а для дітей – тим паче.

Батькам залишається одне – самостійно контролювати розваги своїх дітей і купувати їм іграшки у перевірених виробників.

Як повідомляв портал "Знай.ua", маленький геній з Техасу створив унікальний гаджет для дітей.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще