Перебіг гучної "справи податківців" показує, що затримання було піар-акцією керівників ГПУ.

Про це в коментарі "Вестям" сказав політолог Олексій Якубін.

"Тоді Генпрокуратура задіяла серйозний ресурс, щоб затримати колишніх керівників податкової в день річного звіту Луценка перед парламентом, - нагадав він. - Владі було важливо продемонструвати успішність, тому задіяли елементи шоу і привезли затриманих в київський аеропорт" Жуляни "на вертольотах. Але минув час , увага громадськості переключилася на інші питання, справи перемістилися до судів і там потроху затягуються і ховаються ", - зазначив Якубін.

Він зазначив, що цей процес вигідний владі, якій важливий не результат, а довге вимотування затриманих в судах.

"Звідси і мільйонні застави, які прокуратура вимагає призначити для підозрюваних. Вони розуміють, що (враховуючи в якому поспіху готувалося справа) більшість звинувачень буде розвалена в судах. Тому зараз створюють максимально некомфортні умови для підозрюваних", - додав експерт.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

При цьому, за словами політолога, прокуратура не бореться з таким явищем, як податкові майданчики, де на думку ГПУ йшов незаконний процес переведення в готівку коштів. Нагадаємо, 23 керівників податкової затримали за звинуваченням в організації схеми з виведення бюджетних коштів.

"Боротьба йде не проти схеми, а за те, щоб очолити її або привести туди своїх людей", - вважає експерт.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ГПУ провела обшуки у чиновників Укрзалізниці.