Харків'янин Андрій Кисельов опублікував шокуючий пост про небезпеку, яка затаїлась у траві. Мова йде про поширення популяції кліщів, які переносять хворобу Лайма.

Свою історію чоловік опублікував у соціальній мережі Facebook.

У соціальних мережах почали з'являтись історії українців, чиї діти стали жертвами кліщів через ігри на природі та навіть у парках.

З донькою Кисельова сталась та ж біда, от тільки результати обстеження виявились небезпечнішими, ніж очікувалось.

"Мою доньку покусали кліщі у парку ім. Захисників України. Одного ми витягнули самі, іншого - хірург", - пише чоловік.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Укуси кліщів самі по собі не являються смертельними чи небезпечними для здоров'я, проте ці маленькі тварин можуть переносити різноманітні хвороби.

"Ми здали аналізи і виявилось, що кліщи переносили хворобу Лайма. Цей недуг непомітний на ранніх стадіях, проте без лікування може мати фатальні наслідки", - додав харків'янин.

Без необхідних медикаментів хвороба Лайма може призвести до відмови кінцівок, які повністю втратять чутливість та рухомість.

На цьому етапі повернути нормальний стан рук чи ніг вже неможливо.

Травити кліщів у парках зобов'язана місцева влада, проте в Україні таке "незначне питання" відкладають у далекий ящик.

Доки вирішенням питання займуться ті, хто повинен це робити, батькам необхідно уважно обстежувати своїх чад і здавати необхідні аналізи у разі виявлення кліщів чи їх укусів на тілі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти розповіли, як захиститись від кліщів.