Перед тим, як скласти з себе повноваження президента США, Барак Обама, якого так не люблять росіяни, підготував для них прощальний "подарунок".

Як повідомляє The Washington Post, він погодив таємний захід, що санкціонує встановлення кіберзброї у російську інфраструктуру. Свого роду, це такий собі цифровий еквівалент бомби. Вона може бути приведена в дію, якщо стосунки Сполучених Штатів Америки та РФ різко погіршаться.

Таким чином 44-й глава Білого дому відповів на втручання Кремля у вибори минулого року.

За інформацією видання, встановлення кіберзброї – непублічна частина санцій проти Росії, запроваджених у грудні 2016 року. Тоді ж, нагадаємо, Обама відправив додому 25 російських дипломатів та закрив два житлових комплекси для працівників посольства РФ.

Застосовувати чи ні залишений Обамою засіб, тепер вирішуватиме Дональд Трамп. Якщо він захоче деактивувати зброю, йому доведеться видати відповідний указ. За даними The Washington Post, він ще не пішов на такий крок.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", американський президент анонсував нові санкції проти Росії.