Голодування "проти свавілля влади" оголосили п’ятеро колишніх беркутівців, яких звинувачують у розстрілах Небесної сотні.

Усі вони зараз перебувають у Лук'янівському слідчому ізоляторі Києва.

Про таку протестну акцію повідомив у Facebook батько одного з заарештованих, Михайло Аброськін.

За його словами, крім його сина Павла, голодують також Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура та Олег Янишевський.

За словами адвоката Олександра Горошинського, таким чином колишні спецпризначенці виступають проти безпідставного утримування під вартою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Суд не доводить ніяких нових даних, на суд впливають через громадські організації та органи Генпрокуратури. Минулого засідання було продовжено тримання під вартою, от і тому протест", — пояснив він у коментарі Hromadske.

Прокурор ГПУ у справі про вбивство 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року Роман Псюк пояснив, що "суд у попередніх ухвалах неодноразово зазначав ризики та підстави для продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, станом на 20 червня вони абсолютно не зменшились".

За його словами, навіть у Європейському суді з прав людини поширена така практика, оскільки є ряд ризиків: втеча, змова, позапроцесувальний вплив на свідків, потерпілих та експертів. Псюк додав, що 22 підозрюваних у розстрілі та пораненні активістів на Інститутській у лютому 2014 року втекли ще в 2014-2015 роках. Ще четверо беркутівців дременули до Росії у квітні цього року після зміни їм запобіжного заходу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", екс-беркутівець Дмитро Садовник нині мешкає в окупованому Криму.