Уряд Данії отримав дозвіл від ЄС на будівництво тунелю у Німеччину, який пролягатиме під дном Балтійського моря, повідомляють у ВВС.

Європейська комісія з транспортних питань дозволила будівництво нового транспортного каналу. Цей тунель пролягатиме від острова Лолланд (Данія) до острова Фемарн (Німеччина). На ньому розмістяться дві залізничні колії та чотири смуги для автомобілів. Вартість будівництва складатиме близько 8 млрд євро.

Наявність подібного тунелю значно скоротить відстань від Копенгагену до Гамбургу. Зараз цей шлях займає близько п'яти годин. Після побудови каналу цей маршрут можна бути здолати за дві години. Будівництво планують розпочати на початку наступного року, а експлуатувати канал почнуть у 2024 році.

Читайте також: Німеччина завершила ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС

ЄС інвестує кошти у будівництво тунелю у рамках програми розвитку транспортної інфраструктури в Європі. Вже зараз із Копенгагена до Мальме, що на півдні Швеції, можна доїхати через Ересуннський міст.

Популярні новини зараз
Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще