19 червня над Балтійським морем путінський винищувач Су-27 наблизився на небезпечну відстань до американського розвідувального літака Boeing RC-135, пролетівши від нього всього за півтора метра.

В США назвали дії пілота Су-27 провокацією та надали докази провокаційних дій російського військового літака.

Прес-служба Європейського командування збройних сил США оприлюднила фотографії, на яких видно, що певний час літаки рухалися на мінімальній відстані в одному напрямку.

Американці твердять, що російський винищувач маневрував на небезпечній відстані від американського літака – всього півтора метри, що становило загрозу через гіршу керованість Су-27 на високій швидкості.

Росія визнала факт зближення літаків, однак в інциденті звинуватила пілота США, котрий нібито здійснив небезпечний маневр у бік російського літака.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський ракетоносець влаштував брудну провокацію в Сирії над Балтійським морем.