Навіть найпотужніші комп'ютери на Windows 10 (як і на попередніх версіях Windows) з часом починають повільніше включатися. Причиною такої неприємної поведінки системи часто криється в зростаючій кількості додатків в автозавантаженні системи Windows 10.

Якщо ви помітили, що ваш комп'ютер почав завантажуватися значно повільніше, читайте як швидко і легко можна прискорити завантаження Windows 10.

Дуже часто програми, які ви встановлюєте на свій комп'ютер, додають себе в автозавантаження системи Windows 10. Це робиться для прискорення їх запуску. Але далеко не всі додатки там потрібні. Щоб подивитися які програми знаходяться в списку автозавантаження вашого комп'ютера, відкрийте Диспетчер завдань Windows 10. Для цього натисніть клавіші CTRL + Shift + ESC (або Ctrl + Alt + Delete і виберіть Диспетчер завдань).



У вікні Диспетчера завдань Windows 10, перейдіть у вкладку Автозавантаження. У ній знаходиться список програм, які завантажуються одночасно з операційною системою.

Ви можете переглянути список цих програм і відключити непотрібні вам. Для цього треба вибрати зі списку програму, автозапуск якої ви хочете відключити, і натиснути на кнопку Відключити в правому нижньому кутку вікна.



Також можете звернути увагу на інформацію в стовпці Вплив на запуск. У ньому повідомляється на скільки конкретна програма загальмовує запуск Windows 10. Наприклад, додаток Skype зазвичай сильно або вище середнього впливає на завантаження операційної системи і його краще відключити. Це ніяк не вплине на роботу програми, вона тільки не буде запускатися сама при включенні комп'ютера.

Але якщо ви все-такі хочете, щоб певні програми (наприклад, Skype) запускалися при включенні комп'ютера і при цьому не загальмовує його загрзку, можете скористатися наступним способом:

  • У диспетчері завдань клікніть правою кнопкою миші на потрібній програмі і натисніть Розташування файлу
  • У вікні, скопіюйте шлях до цієї програми
  • Зайдіть в Панель управління і виберете Великі значки
  • Зайдіть в розділ Адміністрування та клікніть на Планувальник завдань
  • Натисніть Створити задачу в правій частині вікна Планувальника, і в поле Ім'я напишіть назву завдання (наприклад, Запуск Skype)
  • Зайдіть у вкладку Тригер, натисніть кнопку Створити і виберіть в меню "Почати завдання" пункт При запуску
  • Поставте галочку Відкласти завдання і виберете час (5-10 хвилин) і натисніть ОК
  • Зайдіть у вкладку Дії, натисніть Створити, переконайтеся що в поле Дія вибрано Запуск програми і натисніть Огляд
  • Вставте в адресний рядок скопійований раніше шлях до програми і натисніть на стрілочку поруч з нею
  • Виберете файл Skype.ехе і натисніть Відкрити, а потім потім ОК
  • У вкладках Умови та Параметри ви можете задати додаткові параметри. Наприклад запуск цієї програми тільки при живлені ноутбука від мережі.
  • Натисніть ОК. Ваше завдання створено. Знайти його можна натиснувши на Бібліотека планувальника зліва і прокрутивши список по центру. Вибравши вашу задачу, ви зможете її видалити або змінити.



Раніше портал Знай.ua описував спосіб як користуватися Spotify в Україні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще