Голови Міноборони України Степан Полторак, Польщі Томаш Семоняк та Литви Юозас Олекас підписали технічну угоду про створення багатонаціональної бригади "ЛитПолУкрбриг".

За повідомленням Міноборони України, це відбулося у п'ятницю, 24 липня, у Львові, в Академії сухопутних військ.

"Метою створення багатонаціональної військової частини є підвищення рівня взаємної довіри та співпраці між країнами, а також покращення безпекової ситуації у регіоні. Крім того, служба у багатонаціональній бригаді дозволить українським військовослужбовцям опанувати передові стандарти підготовки військ та досягти їх оперативної взаємосумісності", – мовиться у повідомленні українського оборонного відомства.

Читайте також: Україна, Молдова і Грузія повинні створити спільний батальйон - Ландсбергіс

19 вересня 2014 року Україна, Польща та Литва вирішили створити спільну миротворчу бригаду – "ЛитПолУкрбриг". Від України у бригаду направлено 545 військовослужбовців, від Польщі – 3000-3800, від Литви – 150-350. Командування бригади розташовується у польському Любліні, а підрозділи-учасники залишаються у місцях своєї постійної дислокації.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"ЛитПолУкрбриг" є способом зміцнення військової співпраці між державами та підвищення оперативних можливостей для спільного виконання завдань.

Ця бригада має використовуватися також для участі в операціях під егідою ООН, НАТО та ЄС. Головними завданнями бригади є участь у міжнародних зусиллях по гарантуванню миру, поглиблення регіональної військової співпраці і створення основи для побудови на базі бригади бойової групи ЄС.