Російський опозиціонер Олексій Навальний не зможе брати участь в майбутніх виборах президента РФ. Причиною цьому послужило розслідування в суді справи "Кировлеса".

Про це повідомляє Центральна виборча комісія РФ. Навальному заборонили балотуватися в президенти, оскільки він має непогашену судимість.

У лютому опозиціонера засудили до п'яти років позбавлення волі умовно після завершення розслідування справи про розкрадання в компанії "Кировлес".

Відповідно до російського законодавства, він зможе боротися за пост президента через 10 років з дня зняття чи погашення судимості за вчинення тяжких злочинів. Або через 15 років - за скоєння особливо тяжких злочинів.

У ЦВК уточнили, що створення "штабів" для підтримки Навального знаходиться за рамками офіційної виборчої кампанії. Вона вже стартувала, а офіційно кандидати зможуть висувати свої кандидатури з грудня 2017 го. Самі ж президентські вибори в Росії пройдуть в 2018 році.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, російський адвокат Марк Фейгін заявив, що президент Росії Володимир Путін втрачає підтримку у росіян, особливо це помітно серед молоді.