Український школяр став призером престижно олімпіади GENIUS. Вона проводилася в місті Освего, штат Нью-Йорк.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Вихованець Малої академії наук Микола Іванченко отримав "золото" за винахід, який допомагає очистити воду від нафти.

Цей матеріал допомагає збирати "чорне золото" в грудочки. Потім їх можна прибрати з поверхні води будь-яким механічним способом і відправити на нафтопереробне виробництво. Матеріал здатний набрати в сім разів більше рідини, ніж важить сам.

Цей винахід буде особливо корисним під час боротьби з техногенної катастрофи. Він не тільки допоможе зберегти природу, але і не втратити корисні копалини.

Олімпіада GENIUS є одним з найбільших наукових конкурсів. У ній беруть участь школярі з багатьох країн світу. Свої розробки привозять винахідники з США, Кореї, Індонезії, Киргизстану, Мозамбіку, Іспанії, Польщі, Тайваню. Цього року олімпіада зібрала понад 750 учасників.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, український антикорупційний стартап потрапив у фінал престижного міжнародного конкурсу CitiT4IChallenge.