Збройні сили, Національна гвардія і Державна прикордонна служба повинні отримати на озброєння нові зразки військової техніки, щоб підвищити рівень їх оборонної могутності.

Про це повідомив міністру внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту на оборонне підприємство Завод імені Малишева, передає прес-служба відомства. На потужностях цього держпідприємства виготовляється одні з кращих танків в Європі і світі - "Оплот".

Бойова машина оснащена двигуном потужністю 1200 к.с. і автоматичною коробкою передач, а її вага досягає 50 тонн. Але це не заважає їй показувати чудеса швидкості і маневреності. Вогнева міць танка не поступається технічними характеристиками.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Завод збирав бойові машини лише виключно для експорту в інші країни. Але вже в 2018 році мінімум 10 танків "Оплот" надійдуть на озброєння української армії. Аваков зазначив, що в наступному році харківському оборонному підприємству значно збільшать замовлення на техніку.

"Сьогодні тут два члени Ради національної безпеки і оборони на чолі з Секретарем. І я думаю, що навряд чи державне оборонне замовлення на наступний рік ми приймемо без істотного збільшення замовлення для заводу імені Малишева", - заявив міністр.

Він додав, що боєздатність української армії вдасться підвищити завдяки напрацюванням і техніці, які виробляють Завод імені Малишева та Конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова. Їх новинками, за словами Авакова, незабаром озброяться прикордонники, гвардійці і військові.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Одеській області з'явитися сучасний аеродром для потреб військових.