День моряка – це професійне свято всіх, хто пов'язаний з мореплавством. Традиційно, щороку воно проводиться 25 червня. Сама наявність такого свята, як День моряка в Україні – це свідчення глибокої поваги та шани до всіх працівників моря. В цей день проводиться досить багато різних заходів, привітань в багато чого іншого.

День моряка в Україні 2017: історія свята

Це свято з'явився зовсім недавно, лише в 2010 році. Тоді Держави-члени Міжнародної морської організації (ІМО), що входять в ООН, в Манілі підписали резолюцію, яка і послужила причиною Дня моряка. В самому документі, який підтверджував важливість цього свята було сказано наступне: "внесок моряків у справу міжнародної торгівлі, світової економіки і розвиток громадянського суспільства в цілому неоціненний". Це тільки підкреслює, що усі працівники моря дуже важливі, а їх внесок в торгівлю та економіку неможливо переоцінити. Всього, таких людей більше 1.5 мільйона, тому це свято дуже важливе для їх підтримки.

Саме свято присвячене саме працівникам морської торгівлі. А військові моряки поки що не мають професійного дня. Якщо вірити статистиці, то аж 80% усієї світової торгівлі, здійснюється завдяки працівникам моря.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Існує навіть спеціальна організація Міжнародна морська організація, яка є частиною ООН. Саме під її егідою і захистом щорічно проводиться День моряка. Кожен рік, на конференції постають нові питання про морській справі, тому сам свято постійно має новий слоган.

День моряка в Україні 2017: традиції

Кожен рік, в честь Дня моряка, проводиться величезна кількість заходів, в честь працівників моря. Різні концерти і фестивалі, святкування та майстер-класи. Але, День моряка, це привід не тільки для святкування, а й для вирішення нагальних проблем, з якими стикаються моряки. Саме тому, щорічно свято має нову тему. Однією з найбільших проблем на даний момент є піратство. Особливо воно розвинене в Африканських країнах, і Міжнародна морська організація намагається якомога швидше вирішити цю проблему.