Канів – дивовижне місто, з багатою історією. А головна визначна пам'ятка Канева – Тарасова гора, де знаходиться могила великого Кобзаря. Завдяки цьому, тут знаходиться меморіальний комплекс, який шанується майже серед усіх українців. А біля цього місця знаходиться історико-культурний заповідник, який першим країні одержав статус національного. Але, не тільки завдяки цьому місцю Канів може бути цікавий. Саме тому, ми вирішили написати вам, на які пам'ятки Канева варто подивитися, якщо ви поїдете туди.

Пам'ятки Канева: 4 топ

Успенський собор. Це дивовижний пам'ятник архітектури, який був побудований ще в 1144 році князем Всеволодом. Своєю архітектурою дуже нагадує знаменитий Успенський собор Києво-Печерської лаври. У 1587 собор був повністю зруйнований, але через майже триста років його повністю відновили. Зовсім поруч з ним зараз знаходиться Музей народного декоративного мистецтва. А сам Успенський собор діючий, тому кожен бажаючий може прийти туди і насолодитися неперевершеною архітектурою.

Макет бронепоїзда. Він був встановлений в Каневі до 35-річчя Перемоги. Одна з головних визначних пам'яток Канева. Макет зроблений в повну величину, і прославляє подвиг екіпажу бронепоїзда БЖ 56 військ НКВС по охороні залізниць, який діяв у 1941 р. в районі канівської переправи. Він прикривав відхід місцевих військ і врятував величезну кількість життів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Музей народно-декоративного мистецтва. Знаходиться він в будівлі колишньої василіянської школи. А ще раніше тут був монастир. Закрили його в 1838 році, і з того часу це була школа. Але, в 1990 році, туди переїхав Музей народно-декоративного мистецтва і був добудований другий поверх. Зараз там можна подивитися на досить багато цікавих експонатів.

Тарасова (Чернеча) Гора. І звичайно ж вона. Це найголовніше місце в Каневі, куди щорічно приїжджають туристи з усієї України. Тут похований сам великий Тарас Григорович Шевченко. У його честь спорудили величезний монументальний меморіал, безліч пам'ятників і величезний музей. Крім цього, тут дивовижна природа і створено історико-культурний заповідник. Напевно одна з найголовніших визначних пам'яток по всій Україні.