Український історик та політолог Олександр Палій назвав відмінності Олександра Невського як міфічної фігури у Російській імперії та реальної людини.

Він розповів, що ця людина фактично допомогла монголам вбити свого брата. Крім того, його батька у Монголії також замордували. При цьому, Олександр Невський проголосив Хана Батия своїм татом.

"Російській державі цей факт дуже сподобався, адже Невський став на бік азіатського способу організації держави, зневаги до людської гідності, для протистояння заходу", - розповів Палій.

Історик зазначив, що для московської церки назвати таку людину святою нормальна справа. Крім того, на Київ Невський ніколи не мав жодного впливу і монголи там ніколи не стояли.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", історик зазначив, що сучасна Росія не має нічого спільного із Київською Руссю.