Мінський формат переговорів необхідно змінити, щоб ефективніше вирішити конфлікт на Донбасі, але для цього необхідна згода всіх сторін.

Про це повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі каналу "112 Україна". Він вважає, що можна буде просунутися у вирішенні питання і добитися зрушень.

Жебрівський вважає, що до переформатування готові Україна і ОБСЄ, але Росія кардинально опирається цьому.

"Із завтрашнього дня (24 червня - ред.) має бути так зване" хлібне перемир'я ", хоча сьогодні лупили з чого попало, особливо діставалось півдню Донецької області і частково Луганській в районі Кримського. Також є екологічні питання", - пояснив глава обладміністрації.

Ситуація, на думку Жебрівського, може змінитися після виборів у Німеччині. Він вважає, що їх закінчення прискорить переговорний процес.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, посол України в США Валерій Чалий розповів про майбутні угоди з Вашингтоном, які дозволять отримати американське озброєння.